Itt vagy: KezdőlapProgramajánlóEtyek-budai borkóstoló a Terra Madre nap alkalmából

Etyek-budai borkóstoló a Terra Madre nap alkalmából

Kivételezettnek mondhatjuk magunkat, hogy fővárosunkat körülöleli egy borvidék, melynek borai és borászai karnyújtásnyira élnek tőlünk. Épp ezért egyértelmű volt, hogy azon a napon, amelyen a helyi gasztronómiát ünnepeli, a Slow Food Central Budapest ezeknek az egyedi adottságokkal bíró boroknak szenteli az estét. A Terra Madre nap célja, hogy világszerte több mint ezer programon keresztül hívja fel a figyelmet a gasztronómiai kultúra sokszínűségére és az adott régióban előállított termékek fontosságára.

bor, borospohár

Akiktől kóstolni lehet:

Anonym Pince

Debreczeni Pincészet

Etyeki Kúria

Hernyák Birtok

Kattra Pincészet

Kertész Családi Pincészet

Orosz Gyula Pincészete

Rókusfalvy Pince

Törley Pezsgőpincészet

A borokat kísérő falatokról Pozsa Panni sajtkészítő, a Fekete Bárány, a Náncsi Néni Vendéglője, a Skanzen Péksége és a Slow Food Central Budapest csapata gondoskodik.

A Slow Food Central Budapest köszöni a támogatást a Tokaji Borbarátnőknek, akik helyszínt biztosítottak a kóstolónak, és a Slow Budapestnek, akik segítenek a kommunikációban.

Mivel a Slow Food Central Budapestnek idén központi témája volt az élelmiszerhulladék elleni küzdelem, úgy gondolták, az Élelmiszerbank személyében egy olyan szervezetnek ajánlják fel az est teljes bevételét, amely az élelmiszerláncban képződő, egyébként hulladékká váló élelmiszereket még időben megmenti, és eljuttatja a rászorulóknak. Mivel az élelmiszert nem veszik, hanem mentik, a felajánlott összeg sokszorosan megtérül. A 3500 forintos belépő kb. 100 000 forint értékű élelmiszer segély célba juttatását teszi lehetővé.

Az esemény hátteréről, létrejöttéről, koncepciójáról itt olvashat.


Jegyár: 3500 Ft, amivel teljes egészében az Élelmiszerbankhoz kerül.

Kóstolópohár: a helyszínen 1000 forintért bérlehető, ami a pohár leadásakor visszajár.

Az időpont: 2012. december 14. péntek 17:00-20:00

A helyszín: 1055 Budapest, Vármegye utca 11.


Mivel a jegyárat teljes mértékben az Élelmiszerbanknak kapja (az elővételes utalás is az ő számlájukra érkezik), így adományként nagyobb összeg is felajánlható.

A hely befogadóképessége limitált, így a jegyeket érdemes elővételben megvásárolni.

Az elővételes jegyvásárláshoz írjon a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címre, és e-mailben megkapja az utaláshoz szükséges információkat!


További információ:

Tóth Adrienn

06-30-740-8261

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

Hírlevél

Hirdetés

ENJOY BUDAPEST

CITY MAP

Vendéglátás a Digitalstandon!

digitalstand vendéglátás

ONLINE KASSZA

Hirdetés

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!