Itt vagy: KezdőlapKreatív konyha

Salon-konyha: kezdésnek amuse bouche

Kreatív konyha rovatunkban időről időre megkérjük a Boscolo hotel Salon éttermének csapatát, mutasson be tematikus fogásokat a tervezés fázisától a kivitelezésig. Elsőként az üdvözlőfalattal kezdünk, s ezúttal Szakonyi Dávid szakács nyújt segítséget, aki az előételek egy részéért és egyben a mindennapi amuse bouche elkészítéséért felel.

Bővebben

Csúcsragadozó a tányéron

A nyári grillszezon miatt ezúttal is olyan halat választottunk, amit érdemes grillezni vagy serpenyőben sütni, és pár perc alatt pazar fogás készíthető belőle. A kardhal itthon kevésbé ismert, de például a mediterrán országban igencsak népszerű. A halvány rózsaszín, lédús, friss borjúhúsra emlékeztető kardhal nyersen is remek, Japánban nagyon kedvelt sushi alapanyag, de füstölve is szokás fogyasztani. Nemcsak jellegzetes íze miatt szeretik sokan, hanem azért is, mert szálkamentes. Más nagytestű halakhoz hasonlóan a kardhal is csak filézve, szeletelve található meg a halas pultokon, de egyes helyeken látványosságként kiteszik a hal a kard alakú felső állkapcsát, amelynek mérete akár a test egyharmada is lehet. 

Bővebben

Ujházi Ede levese

Egy-két éve egy internetes szavazáson az Ujházi tyúklevest választották Magyarország egyik kedvenc ételének. Az elhíresült levesnek azonban sem a pontos születési helyét, körülményeit, sem a minden kétséget kizáróan hiteles eredeti receptjét nem ismerjük. De talán pont ez teszi, teheti izgalmassá és megunhatatlanná.

ujházi tyúkhúsleves

Bővebben

Magyar kihívás a washingtoni követségi séfek versenyén

lecsós marhaszegy - merényi ételeHungary Challenge elnevezésű versenynappal vette kezdetét a követségi séfek idei összecsapása vasárnap Washingtonban, a tavalyi Embassy Chef Challenge Nagydíjának nyertese, Merényi Viktor tiszteletére.

Az idei nyolc induló számára a magyar diplomáciai képviselet ízmestere a magyar konyhára jellemző négy alapanyagból állított össze egy tikos kosarat, amelyből a versenyzőknek legkevesebb hármat kötelezően felhasználva kellett két óra alatt nyolc-nyolc főre főételt improvizálnia. (Képen: Merényi Viktor tavalyi győztes remeke: lecsós marhaszegy tarhonyával)

Bővebben

Hírlevél

Hirdetés

ENJOY BUDAPEST

CITY MAP

Vendéglátás a Digitalstandon!

digitalstand vendéglátás

ONLINE KASSZA

Hirdetés

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!