Itt vagy: KezdőlapItallap

Destillata 2014: 29 pálinkafőzde, 188 magyar érem

Nagyon szép magyar végeredménnyel zárult a 2014-as, ausztriai Destillata nemzetközi párlatverseny, ahol 11 ország 183 főzdéje összesen 1700 mintával nevezett, hazánkat 29 pálinkaház képviselte. Idén a salzburgi Stiegkeller adott otthont a március 15-i díjátadó gálának, ahol a magyar főzdék 188 érmet szereztek, és az országok szerinti összesítésben a harmadik helyet érték el.

Bővebben

Ismét Orosz Ákos lett a Finlandia-bajnok

Tizenhatodik alkalommal csaptak össze a legjobb hazai bármixerek, hogy tehetségüket és kreativitásukat latba vetve elnyerjék az „Év Finlandia Magyar Mixere” titulust. A legügyesebb koktélmesternek a tavalyi győztes, Orosz Ákos (Boutiq' Bar) bizonyult, aki amellett, hogy megvédte címét, a nyeremény részeként egy lappföldi mesterkurzuson is részt vehet.

Tizenkét tehetséges mixer versengett a Symbolban, hogy bizonyítsa tudását és gyakorlatát koktélkeverésben a XVI. Finlandia Vodka Cup versenyén. A döntősöknek, akiket előzetesen nemzetközi zsűri válogatott ki, long drink, aperitif és quick mix kategóriában kellett helytállniuk. Az utóbbi körben minden versenyző előre meghatározott, a forduló kezdetéig titkos összetevőkből kevert gyors és könnyed italkompozíciót. Az idei versenyen többek között narancs-és almalé, eper, sárgadinnye, szőlő, ananász, számos fűszer, és természetesen különböző ízesítésű Finlandia vodkák álltak a mixerek rendelkezésére.

„Másodszor győztem egymás után, azelőtt kétszer pedig egy nagyon jó barátom nyert, úgyhogy mondhatjuk, hogy behoztam őt – viccelődött a tehetséges bártender, aki tapasztalt versenyzőként vett részt az eseményen. – Sokat tanultam a tavalyi versenyből. Akkor egy nemzetközi vetélkedő követte a hazait, nemzetközi zsűrivel. Idén elsősorban a kinti ízvilághoz igazodva készítettem az italokat, és úgy tűnik, sikerült eltalálnom a magyar bírák ízlését is. Igaz most nem lesz nemzetközi forduló, de ettől függetlenül a kinti képzés miatt rettentő izgatott vagyok, nagyon várom. Tavaly is részt vettünk különböző kurzusokon, kóstolásokon és vodkáról szóló előadásokon, amelyek nagyon jó hangulatban teltek. Örülök, hogy újra Lappföldre utazhatok” – mesélte a hazai nyertes.

 

Nespresso: nyitás az üzleti és a horeca szektor felé

A Nespresso kapszulás rendszereit azért fejlesztette, hogy az olasz kávézókból jól ismert eredeti espresso minőséget otthoni vagy irodai környezetben is megkaphassák a fogyasztók. Itthon még kevéssé elterjedt, de Nyugat-Európában előszeretettel használják a Nespresso üzleti fogyasztásra szánt gépeit, kávéit irodai környezetben, illetve a horeca szektorban.

Bővebben

A Kávé Napja a Nu bisztróban

Szeptember 29-e a kávé világnapja, s ez alkalomból egész napos barista partin vehetnek részt a kávéínyencek, de finom kísérőfalatokból sem lesz hiány. A helyszín az Eiffel téri Nu bisztró, ahol a vendégek a belépőjegy ellenében korlátlanul kóstolgathatják a jobbnál jobb kávékat. Nemcsak kávézni, hanem akár vásárolni is lehet, ugyanis otthoni kapszulás és filteres kávéfőzők, mikropörkölők különleges kávéi, és számos egyéb kiegészítő is megtalálható lesz a helyszínen. A bulihangulatról DJ gondoskodik, Fülepi Kálmán séf a Nu bisztrótól megszokott, kiváló ár-értékű ebédmenüt kreál, lesz Hario-Lucky Cup filter bajnokság, valamint Brew Bar Kids barista bemutató.

Bővebben

Hírlevél

Hirdetés

ENJOY BUDAPEST

CITY MAP

Vendéglátás a Digitalstandon!

digitalstand vendéglátás

ONLINE KASSZA

Hirdetés

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!