Itt vagy: KezdőlapBorlapVinCE Balaton - hűsítő programok a balatonfüredi befutóban

VinCE Balaton - hűsítő programok a balatonfüredi befutóban

A balatoni borok élmezőnye július utolsó hétvégéjén a Kékszalag vitorlásaival együtt éri el Balatonfüred partjait. A Vitorlás tér és a Tagore sétány 2013. július 25. és 28. között elegáns promenáddá változik, ahol jégbe hűtve vonulnak fel a legjobb borok és exkluzív kóstoló programok. A fesztivál hangulatról Harcsa Veronika, a Falusi Mariann és Sárik Péter duó és az Ivan & The Parazol, esténként pedig DJ-k gondoskodnak, míg a legkisebbeket a gyermekprogramokon várják a szervezők.

A tó északi fővárosa, egyben a Balatonfüred-Csopaki borvidék központja idén júliusban nemcsak Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenyének, de a Balaton legexkluzívabb borfesztiváljának is otthont ad. A program célja, hogy a színvonalas borászatok és szórakoztató programok felsorakoztatása mellett Jókai Mór vagy Blaha Lujza gasztronómiai tippjeivel idézze fel Balatonfüred kulturális hagyományait, e mellett a magyar termelők minél szélesebb és ízesebb kínálatát is bemutassa a közönségnek.

 

Hűsítő kortyok és gasztro élmények

Klasszikus balatoni fehérek; olaszrizling és szürkebarát, különleges helyi szőlőfajták; kéknyelű és vulcanus, a nyár slágerei; a frissítő sauvignon blanc-ok és rozék, esetleg egy könnyű nyáresti vörösbor? A VinCE Balaton hétvégéjén mindenki szabadon tobzódhat a stílusokban, horgonyozhat le kedvence mellett, vagy hajózhat új vizekre a borok és habzóborok megismerésében.

A fesztiválon kiállítók egyetlen közös pontja a magas minőség lesz, amelyet a VinCE Balaton szervezői garantálnak. A csúcsborok mellett minden kiállító egységes, 200 Forint/dl áron kínálja majd egy-egy kellemes nyári borát vagy fröccsét, amelyeket az ajánlott sorrendben végigkóstolva a vendégek a VinCE Balaton közönségkedvencének megválasztásában is közreműködhetnek.

A helyi, badacsonyi és csobánci borászatokon kívül felsorakoznak majd az árnyas sétányon a többi hazai borvidék – köztük Villány, Szekszárd, Eger, Etyek – képviselői is, míg a hazai gyümölcsök legjavát szörpök vagy nemes pálinka formájában ízlelhetik meg a vendégek.

A gourmet közönség Balatonfüred legendás Vitorlás Étterme mellett a grill- és sonkáspultoknál lakhat jól a gasztro élményekkel, a főfogásokat pedig házi készítésű lekvárokkal, további finomságokkal tetézhetik be.

 

http://vincebalaton.hu/

VinCE Balaton 2013. július 25–28., Balatonfüred, Vitorlás tér és Tagore sétány

Kóstolás 600 Ft-os borospohár megvásárlásával, a belépés ingyenes.

A vendégek a VinCE Balaton ajánlásával a kiállító borászatok egy-egy borát egységes, 200 forintos áron kóstolhatják végig.

Hírlevél

Hirdetés

ENJOY BUDAPEST

CITY MAP

Vendéglátás a Digitalstandon!

digitalstand vendéglátás

ONLINE KASSZA

Hirdetés

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!