Itt vagy: KezdőlapBorlapMi is van a borravalóval?

Mi is van a borravalóval?

borravaló, számla, pénzA 2012. július 1-jétől hatályos munka törvénykönyve új előírásokat tartalmaz a borravalóval kapcsolatban. Nézzük, mire kell odafigyelni, mit ellenőrizhet a munkaügyi hatóság!

A borravalóval kapcsolatos szabály olyan értelemben nem új, hogy már a korábbi munka törvénykönyve egyes alapelvei is biztosítottak lehetőséget hasonló szabályok alkalmazására – magyarázza dr. Szűcs László ügyvéd, a Réti, Antall és Társai PwC Legal munkatársa. A módosítás szerint ahhoz, hogy a munkavállaló borravalót fogadjon el, szükséges a munkáltató előzetes hozzájárulása, amit többféle módon is megadhat.

Tartalmazhatja a munkaszerződés, a munkavállalóval kötött külön egyedi megállapodás, és a munkáltató (elektronikus úton közölt) belső szabályzatban is rendelkezhet úgy, hogy a munkavállaló, vagy meghatározott pozíciót betöltő munkavállaló jogosult borravalót elfogadni. Az sem kizárt, hogy a munkáltató szóban vagy ráutaló nyilatkozattal járuljon hozzá a borravaló elfogadásához, illetve az eljárás során tegyen olyan nyilatkozatot, hogy a borravaló elfogadásához hozzájárult.

A munkabér nem csökkenthető

Fontos, hogy ha a munkáltató ehhez hozzájárult, és a munkavállalók borravalót jogosultak elfogadni, úgy erre tekintettel a munkabért csökkenteni nem lehet. Munkabér alatt nem csupán az alapbért, hanem minden, a munkavégzés ellenértékeként meghatározott juttatást figyelembe kell venni, így ha a munkáltató engedélyezi a borravaló elfogadását, úgy erre tekintettel sem a pótlékokat, sem pedig a rendkívüli díjazást (például prémium) nem lehet csökkenteni, illetve megvonni. „Álláspontunk szerint alapvetően ennek a szabálynak a betartását fogja a munkaügyi hatóság ellenőrizni, ugyanis a gyakorlatban gyakran előfordulnak olyan „bérezési struktúrák”, ahol a munkáltató azért nem biztosít a munkavállaló számára megfelelő munkabért, mert a munkavállaló „úgyis jogosult borravalóra”, és így ebből a forrásból megkeresi a megfelelő szintű jövedelmet, például a felszolgálók esetében is” – fejti ki dr. Szűcs László.

borravalo

A munkáltató felelőssége

A szakember felhívja a figyelmet arra is, hogy a borravaló kérdése bírósági perekben is előjöhet. Amennyiben ugyanis a munkáltató arra tekintettel csökkenti, illetve vonja meg a munkavállaló egyes juttatásait, hogy a munkavállaló borravaló elfogadására jogosult, ezt a munkáltatói intézkedést egy elmaradt munkabérhez kapcsolódó, bíróság előtt folyó jogvitában az eljáró munkaügyi bíróság érvénytelennek minősítheti, és kötelezheti a munkáltatót az elmaradt munkabér és kamatai megtérítésére.

Mindkét esetben a munkáltató felelősségéről beszélhetünk, és mindkét esetnek az lesz a „kimenetele”, hogy az eljáró hatóság vagy bíróság a munkáltatót az elmaradt munkabér és kamatai megtérítésére kötelezheti. A hatóságnak ezt meghaladóan bírságolási jogköre is van, melynek mértéke attól függ, hogy a kifogásolt munkáltatói intézkedés hány munkavállalót érint, és milyen mértékű anyagi hátrányt okoz a munkavállalóknak.

Hírlevél

Hirdetés

ENJOY BUDAPEST

CITY MAP

Vendéglátás a Digitalstandon!

digitalstand vendéglátás

ONLINE KASSZA

Hirdetés

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!