Itt vagy: KezdőlapAktuálisGasztronómiában is erősít a Borfesztivál

Gasztronómiában is erősít a Borfesztivál

A Budavári Borfesztiválon szeptember 9-13. között idén megújuló gasztronómia fogadja a látogatókat, akik a Gasztro sétányon street food újdonságokat kóstolgathatnak a régi Villányi korzó helyén. Újdonságként a Montenegrói Gurman frissen készült grill ételeivel mutatkozik be, és lesz még a sétányon füstölt bébicsirke, a Kovács Lázár nevével fémjelzett glutén- és tojásmentes Hal&Chips, a folyamatosan megújuló KOLBice és friss bagelek a Bakker jóvoltából.

 

Természetesen a fesztivál egész területén, a jól megszokott helyeken felbukkannak bevált, régi partnereink is. Az Országkonyha a magyar fesztiválételek széles választékával várja a látogatókat. Kínálatába emeli a magyar konyha egyik tájjellegű, kimondottan laktató ételét, a kanizsai dödöllét. A Gerbeaud és A Szarvasgomba Világa tovább színesíti az Oroszlános udvar gasztronómiai kínálatát, utóbbi – sokak örömére – kétszer akkora kínáló felülettel mint tavaly. A Csülök Bár, a Savoyai terasz árkádjai alatt csülkös pacallal, füstölt-főtt csülökkel csábítja az éhes vendégeket, idén újdonságként az NG Sajtterasz pármai sonkás foccacia-t kínál rukkolával a látogatóknak. Frissen, kemencében sütött magyaros ételekkel, extra feltétekkel készül a Keleti felvezetőnél a Szittya Pita Kemencés Kenyérlángosozó és Kemencés Szittya Buci.

Idén sem hiányozhatnak a kínálatból a kézműves sajtok, a Nemzetek Sajtversenye standjánál a legjobb európai termékek mellett egy amerikai sajtkülönlegességet is megízlelhet a közönség, közvetlenül a verseny szervezője, a SZEGA Market standja mellett. A Tokaji udvarban a Molnár’s Kürtőskalácsnál a legnépszerűbb ízeket kóstolhatják meg a vendégek, a Bolka pedig bonbonjaival, süteményeivel számos új ízélményt okozó édes meglepetéssel készül. Hagyományos, kézzel húzott édes és sós házi rétesek színes palettájáról válogathatnak a Rétesházban a Balatoni udvarra látogató vendégek. A jó minőségű kávékról pedig a Pellini és a Caffé Ricci gondoskodik.

 

Hírlevél

CITY MAP

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!