Itt vagy: KezdőlapAktuálisPályázat a hazai Bocuse d'Or részvételére

Pályázat a hazai Bocuse d'Or részvételére

November közepén, a hazai Bocuse d'Or szakácsverseny döntőjén dől el, ki képviseli hazánkat a jövő májusi európai selejtezőn, melynek Budapest ad otthont. Augusztus 15-ig pályázhatnak mindazok a szakmabeliek, akik a tehetség mellett kellő kitartást éreznek magukban a megmérettetéshez. Nyilvánossá vált a Magyar Bocuse d’Or Akadémia pályázatát elbíráló szakemberek névsora is: Bíró Lajos, Csapody Balázs, Hamvas Zoltán, Sárközi Ákos, Segal Viktor, Vomberg Frigyes valamint Wolf András döntenek arról, hogy a receptpályázat alapján kik azok a szakácsok, akik részt vehetnek majd a versenyen.

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke elmondta, hogy számít a szakma előtt ismert, akár már más versenyeken bizonyított szakácsok jelentkezésére, de titkon reménykedik új, ismeretlen tehetségek felbukkanásában is. “Ez egy csodálatos, izgalmas, világ, aki egyszer megtapasztalta a Bocuse d’Or versenyek hangulatát, nehezen tud tőle szabadulni. De ami még fontosabb; óriási szakmai lökést ad. Valamennyi döntőbe jutott szakácsnak kiemelkedő színvonalú tréninget biztosítunk, aki pedig megnyeri jövő februárban a magyar döntőt, az hamarosan Európa legjobbjaival főz együtt, rendkívül komoly felkészítést kap, a zsűriben a világ legkiválóbb séfjei kóstolják, és értékelik a munkáját. Aki elég ambiciózus, és képes keményen dolgozni, annak itt a lehetőség a kitörésre!”

A megmérettetésre vágyó szakácsok pályázatát 2015. augusztus 15-ig várja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia. A pályázathoz egy receptleírást kell küldeni “Mangalica a piac kínálatával” – témában. A receptpályázat formáját, hosszát és tartalmát meghatározó mintarecept, valamint minden további információ elérhető az Akadémia weboldalán: http://bocusedorhungary.hu/bocuse-dor-magyarorszag-utanpotlasverseny

Hírlevél

CITY MAP

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!