Itt vagy: KezdőlapAktuálisGourmet - amennyire csak lehet

Gourmet - amennyire csak lehet

Május 30. és június 1. között zajlott az idei Gourmet Fesztivál, amely rengeteg látogatót fogadott a négy nap során. A Millenárison ismét felsorakoztak a legjobb hazai éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztro-világ más jeles képviselői. A rakott krumpli, mint kötelező elem igencsak változatos módokon jelent meg az éttermek kínálatában a rusztikus vonaltól a minimalista-dekonstrukciós verziókon át a desszert formációig.

 

Bemutatkozási lehetőséget kaptak a hazánkban működő, legjobb külföldi konyhát vivő éttermek, valamint a minőségi street food is. A hazai séfek bemutatása mellett külföldi vendégséfeketet is láthattak az érdeklődők a színpadon. Idén Alain Caron és Jaques Pourcel a fesztivál két francia „sztárvendége”, de megmutatták tudásukat a hazai Michelin-séfek is, és számos egyéb program várta a vendégeket – a kóstolások mellett.

Kedvenceink közül néhány az idei választékban: kacsanyalóka, rakott krumpli/Borkonyha, mangalicakolbász/ZONA, (ugyanitt az uborkás-mentás limonádé), debreceni/Ikon, rákos pelmenyi kaviárral/Aranykaviár, Lali fő/Bock, nyári tekercs/Hai Nam Pho, ramen/OMU, osztriga/Vörös Homár osztriga bár, bükkfával füstölt lazac/nu bisztró, harcsa/Rosenstein Tibor, és kortyolnivalók terén a Double Bubble Pezsgőbár. A hangulat és a kóstoltak alapján eddig az idei volt a legjobb Gourmet, s már várjuk a jövő évit.

Pixeltaster fotóiból válogattunk.


 

Hírlevél

CITY MAP

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!