Itt vagy: KezdőlapAktuálisTeltház és ízkavalkád volt a KávéBár Bazáron

Teltház és ízkavalkád volt a KávéBár Bazáron

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a hétvégi KávéBár Bazár, több mint kétezer-ötszáz vendég kóstolt kávékat, párlatokat és borokat a Corinthia szállóban. A rendezvényen ötvenöt kiállító termékeit ismerhették meg a látogatók, és számos kísérőprogramnak adott otthont az esemény.

A kétnapos rendezvény négy országos bajnokságnak is helyszínt biztosított. Lelkes közönség kísérte a kávés szakma megmérettetéseit, idén Schubert Szabolcs lett az otthon is egyre népszerűbb filteres kávékészítő eszköz, az AeroPress versenyszám magyar bajnoka, ő képviselheti hazánkat Seattle-ben, az áprilisi világbajnokságon.

Óriási érdeklődés mellett készültek a legfinomabb koktélok is, s a flair mixerek akrobatikus mutatványokkal fűszerezték meg a kevert italokat. Az idei országos koktélbajnok Malomhegyi Anett, a látványos flair kategóriában pedig ismét Deák Olivér bizonyult a legjobbnak, ők utazhatnak a szófiai világbajnokságra.

A Magyar Sommelier Bajnokságon megjelent a hazai boros szakma színe-java, s a döntőn személyesen is részt vett Gál Péter helyettes államtitkár, mint a zsűri tiszteletbeli elnöke. Az elméleti és gyakorlati feladatokból álló szakmai versenyt idén is – csakúgy, mint tavaly - Szik Mátyás sommelier nyerte.    

A bajnokságokkal párhuzamosan futó szemináriumok, vezetett kóstolók is teltházzal mentek, s a látogatók bepillantást nyerhettek a szakma fortélyaiba, elsajátíthatták, hogyan kell profin kóstolni vagy akár elkészíteni az italokat. Az illycaffé olaszországi vezető baristája, Andrea Destalles az eszpresszó-kultúráról mesélt, Kaido Laanet Franciaországból érkező cognac-szakértő az eredetvédett, exkluzív párlatokkal ismertette meg a közönséget. Dr. Csernus Imre társaival közös pincészetéről és sajátmárkás kávéjáról beszélt, ifj. Szepsy István pedig a nagyszerű mádi borokról, természetesen kóstolással egybekötve. Márton János pálinkamester érlelt pálinkákat mutatott be, miközben a technológia eljárásokról is hallhattunk tőle, Los Péter bártender pedig a világ legjobb rumjai közül válogatott egy sor izgalmas tételt. Szántó Tibor csokoládémester az óvilági forró csokoládék mellett olyan specialitásokkal is készült, mint a kakaóhéj-tea vagy a kávéhéjból főzött cascara, de volt előadás a New York-i kávékultúráról és a hazai piac új termékeiről is. A kóstolók a kiállítói standokon is folytak egész nap. A kávék mellett többek között rumbár, cognac-bár, vodkák, pezsgők, s hazai borászatok várták az érkezőket, de kísérőfalatokból sem volt hiány a tapas tálaktól az osztrigán át a kézműves desszertekig.

A hatodik alkalommal megrendezett esemény szervezője, Szuna Noémi szerint a kiállítók és a vendégek visszajelzései alapján is az idei év volt eddig a legsikeresebb, s jövőre még grandiózusabb italhétvégével készülnek az ötcsillagos hotel különleges adottságú termeiben.

Hírlevél

CITY MAP

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!