Itt vagy: KezdőlapAktuálisRakott krumpli és francia sztárséfek a Gourmet fesztiválon

Rakott krumpli és francia sztárséfek a Gourmet fesztiválon

Idén május 30. és június 1. között várja az ínyenceket a Gourmet Fesztivál. A Millenárison ismét felsorakoznak majd a legjobb hazai éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztro-világ más jeles képviselői. Míg tavaly a gulyás állt a kínálat középpontjában, idén a rakott krumpli minél változatosabb elkészítése foglalkoztatja majd - a saját fogásaik bemutatása mellett - a séfeket. Tavaly 100 kiállító finomságait kóstolhatta meg a több mint 12 000 érdeklődő, idén pedig még ennél is több kiállítót és vendéget várnak a 3 napos rendezvényre.

Idén bemutatkozási lehetőséget kapnak a hazánkban működő, legjobb külföldi konyhát vivő éttermek, s teret kap a minőségi street food is. A hazai séfek bemutatása mellett a Gourmet igyekszik betekintést nyújtani a világ gasztronómiájába, ezért előszeretettel hívunk külföldi vendégséfeket, hogy bemutassák tudásukat, laikusoknak és szakmabelieknek egyaránt.

Ebben az évben Alain Caron és Jaques Pourcel a fesztivál két külföldi „sztárvendége”, s mindkét séf nagyjából bejárta már az egész világot. Alain Caron végül Hollandiában telepedett le, ahol meghatározó alakja a gasztronómiának, nem csak szakácsként, hanem fotósként, tévéséfként és zsűritagként is, ugyanis a holland MasterChef versenyzői tőle is retteghettek. Jaques Pourcel a francia séfek egyik érdekes figurája, a legszembetűnőbb tulajdonsága elsőre, hogy belőle kettő van, ugyanis szinte teljesen egyforma ikertestvérével, akivel együtt is vezetik csúcséttermüket, a Michelin-csillagos Jardin des Sens-t Montpellier-ben. Ők képviselték egyébként Franciaországot a Shanghai Világkiállítás francia pavilonjában.

A Gourmet Fesztivál gasztroszínpadán egy-egy ételt fognak elkészíteni és megkóstoltatni a közönséggel, az egyelőre még titok, hogy mik lesznek a fogások, de az biztos, hogy egészen egyedi, különleges és maradandó élmény lesz, amit a két séf a közönségnek tartogat. Bővebben a programokról: www.budaigourmet.hu

Hírlevél

CITY MAP

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!