Itt vagy: KezdőlapAktuálisÍnyencségek a Pálinkafesztivál standjain és színpadán

Ínyencségek a Pálinkafesztivál standjain és színpadán

Október 3-6. között zajlik a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál, ahol nemcsak színes gasztronómiai választékot találunk majd, hanem a zenei programok miatt is érdemes lesz kilátogatni. Pálinkák és pálinkás desszertkülönlegességek, rumok és karibi hangulat, koccintáslánc és világzene várja mindazokat, akik szeretnek pohárral a kezükben bulizni a Budai Várban.

Nemcsak a kóstolópoharakból, hanem a desszertekből is a legfinomabb hazai párlatok zamata köszön majd vissza a Budai Várban, ahol ezúttal külön helyet alakítanak ki az édességkülönlegességeknek. A tavasszal nagy sikert aratott Lady Levender bonbonokba ezúttal Márton és lányai pálinkák kerülnek, de a Békési párlattal töltött Szamos bonbonokat is meg lehet majd kóstolni. Ezeken kívül lesz macaron, természetesen pálinkával ízesítve, Békési szilvalekvárral töltött papucs, és a kedvelt ChocoMe-Rézangyal párosításból született Ágyas málna pálinkával ízesített étcsokoládé és a Mézes Körte likőrös fehér csokoládé sem hiányozhat majd a kínálatból, hogy csak néhányat említsünk a 12 egyedi desszertkreációból.

A fesztivál idén nem csupán egy országot, hanem egy egész térséget lát vendégül. A Karib-szigetek hangulata programokban és különleges ételek formájában is visszaköszön majd. Hangsúlyosak lesznek továbbá a térségből származó koktélok, amelyek alapjául minden esetben a rendezvény vendégpárlata, a rum szolgál majd. 

Ismét elindul a nagy sikert aratott blendelő kurzus, ahol az érdeklődők elkészíthetik saját párlatukat, amelynek ízét, illatát és alkoholfokát is maguk állíthatják be. Zenei programokból sem lesz hiány,  a csütörtöki napot Szabó Balázs Bandája nyitja. A frontember elmondása szerint a zenekar amolyan „csontok között kifolyt” muzsikát játszik, amely leginkább „funky népzenének” vagy „bluesos folk rocknak” nevezhető. A bandát egy nem mindennapi páros váltja. A jazz világából érkező Fábián Juli és az elektronikus hangzással kísérletező Palásti Kovács Zoltán, Zoohacker 2011 óta kápráztatja el a közönséget sajátos stílusával. A Juli Zoo nevet viselő formáció Like a child című számával vált széles körben ismertté, amellyel 2012-es hazai Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe is bejutott. A Pálinkafesztivál pénteki és szombati napján tiszteletét teszi a Bohemian Betyars, a Kerekes Band, a Zombori, a RomUngro Fiúk és a Gypo Circus. A záró nap is tartogat zenei izgalmakat, színpadra lép a Galileo, majd a Cimbaliband jóvoltából lehetőség nyílik a cimbalom rock’n’roll megismerésére, az utolsó koccintások mellé pedig a Besh o Drom dallamai társulnak.

A fesztivál ezúttal is készpénzmentes lesz. Az elektronikus fizetőrendszer célja továbbra is az, hogy megkönnyítse a kóstolás menetét. A jegyeket elővételben és a helyszínen is be lehet szerezni, a belépő ár pedig ezúttal is tartalmaz egy kóstolópoharat. Vasárnapra idén kedvezményesen lehet jegyet váltani.

 További információ:http://palinkaeskolbasz.hu/

 

Hírlevél

CITY MAP

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!