Itt vagy: KezdőlapAktuálisMegabulik és kulináris kalandok a Szigeten

Megabulik és kulináris kalandok a Szigeten

Vizuálisan megújulva, szolgáltatásaiban bővülve, programkínálatában színesedve indul a 21. Sziget fesztivál. A  zenei/kulturális sokszínűség mellett szembeötlő a rendezvény gasztrokulturális változatossága is. A sziget területének több pontján étteremközpontokat alakítottak ki, s minden egyes központban visszatükröződik a Fesztiválköztársaság izgalmas kulináris felhozatala. Különböző nemzetek jellemző ételei, a magyar konyha produktumai, Magyarország borvidékeinek legismertebb tételei és a pálinkakultúra szerteágazó reprezentánsai mind-mind jelen vannak a Sziget kínálatában.

 

Több tucat étterem és pub mellett ABC, zöldség-, és gyümölcsárusok, pékség és tejtermék, és sütemény árusok állnak a szigetre érkezők szolgálatába. A Fesztiválköztársaságban idén felbukkannak a szomszédos Budapestre oly jellemző, a fiatalok körében rendkívül népszerű romkocsmák is, név szerint az Ötkert, az Iskola, a Wanderland, az Instant, a Fogas Kert és az Úri Muri. S íme, vesszünk el az íz-rengetegben: a már megszokott nemzetközi konyhák, az indiai, erdélyi, görög, olasz, francia, mexikói, bajor, thai ízek mellett főttkukoricások, lángososok, pizzások, kenyérlángososok, óriáspalacsintások és hotdogosok várják az éhezőket a Szigeten, s idén a földrészeken át hódító gofri is terítékre kerül. Természetesen a hurka, a kolbász, a sonka, a grillnyárs, a sült zöldségek és a sült húsok is ott vannak a menükártyán. S hogy az ételekre ne szomjazzunk: több tucatnyi pub, megannyi boros pavilon, pálinkaházak és számos sörlelőhely található a fesztiválon. De ezzel nincs vége a kulináris kalandozásoknak. Izgalmas ízek, így például a pljeskavica, a döner, a falafel mellett különböző halételeket és tenger gyümölcsit is talál az éhes fesztiválozó: a hagyományos hekk mellett lesz homár, fésűs-, és fekete kagyló, változatos és izgalmas tengeri eledelek. A VIP szektorban pedig ott lesz Óbuda legjobb étterme, a Pastrami, és Magyarország első Michelin csillagos étterme, a Costes, ami a VIP közönség kiszolgálásán túl a Nagyszínpad nemzetközi sztárjait is eteti. Emellett lesz itt koktélbár, a DiVino gazdag borkínálata valamint a BOB és a Trafiq jellegzetes hangulata is várja a Fesztiválköztársaság központjában lévő VIP vendégeket.

Hírlevél

CITY MAP

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!