Itt vagy: KezdőlapAktuálisPoszt-sanzonos pezsg(őz)és a Buborék Fesztiválon

Poszt-sanzonos pezsg(őz)és a Buborék Fesztiválon

Az idei nyár egyik legizgalmasabb gasztronómiai eseményének ad otthont Budapest közkedvelt belvárosi helyszíne július 25-28. között, a Forma-1 Magyar Nagydíj idején. Az immár második alkalommal megrendezendő Origo Buborék Fesztiválon a champagne-ok, pezsgők, cavák, proseccók és habzóborok széles választékát kóstolhatják végig a látogatók a négy nap során, s a belépés ingyenes a fesztivál területére és a koncertekre is.

A tematikus rendezvény célja, hogy a fogyasztók megismerkedhessenek a hazai piacon elérhető buborékos italokkal, melyek egyre népszerűbbek itthon is. Lehetőség nyílik világhíres márkák és újonnan debütált tételek felfedezésére, s olyan italok „tesztelésére”, amiket csak ritkán vagy egyáltalán nem kínálnak poharaztatva a vendéglátóhelyek. Aki nemcsak kóstolni szeretne, hanem tanulni is a buborékokról, szakmai előadásokon vehet részt délutánonként.

A Strongbow Buborék Színpadon a Belmondo, a Manoya, a Good Time Boys és az Elefánt zenekar koncertezik csütörtöktől vasárnapig este nyolc órától, pénteken és szombaton pedig a Compact Disco lemezlovasa, Lotfi Begi szolgáltatja a pezsgő hangulatú zenét éjfélig. A Forma-1 rajongók LED falon nézhetik a hétvégi futam közvetítéseit, a kiállítói standok pedig kora délutántól várják a buborékra vágyókat az Erzsébet téren. Az idei fesztiválon kiemelt helyet kapnak a hazai buborékos borok, a látványos Buborék-borbárban ugyanis a magyar habzó- és gyöngyözőborok széles választékát, fiatal borászok újdonságait kortyolgathatják a vendégek. A Strongbow Dom nemcsak a zenei programok helyszíne lesz, hanem itt kortyolgathatják a vendégek a Magyarországon debütált, új Strongbow Honey & Apple cidert, ami a hagyományos alma cidert a méz ízével egészítette ki. Az exkluzív tavaszi bemutatón Szegedi Kata Strongbow Mézesalma ihlette ruhái mellett azt az 1945-ös jazz számot is megismerhettük, amely az ötletet adta a méz és az alma háziasításához. E számra készítette el 4 ismert lemezlovas a saját HoneyApple remixét. Az alkotók (Julia Carpenter, Chris Lawyer, Bricklake és Lotfi Begi) később abban a pályázatban is közreműködtek, amelyre az HoneyApple remixelésével lehetett jelentkezni. Több mint 2 ezer szavazat után a legjobb 10 versenyző élő DJ-párbajban mérte össze tehetségét, aminek végén a szakmai zsűri Nick Bounce számára adta meg a lehetőséget, hogy fellépjen a MasterCard Balaton Soundon, míg különdíjasként az Ill Cows játszhat a budapesti Buborék Fesztiválon.

Hírlevél

CITY MAP

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!