Itt vagy: KezdőlapAktuálisHétvégén ismét balatoni Borregatta

Hétvégén ismét balatoni Borregatta

Szórakoztató társasági esemény várja a borok, a Balaton és a vitorlázás elkötelezett híveit június utolsó hétvégéjén, Balatonkenesén. Harmadik alkalommal szállnak versenybe hajózó borászok és borkedvelő hajósok a Borregattán, a Balatonfői Yacht Clubban.

A Balaton legendás hajói és hazánk ikonikus borászai találkoznak június 28. és 30. között, hogy mindenki tudása legjavát nyújtsa szárazon és vízen. Arról pedig, hogy a vendégek se maradjanak szárazon, a bormóló gondoskodik 18 borász díj- vagy közönségnyertes nedűjével. Ezen a hétvégén a Kékszalag dobogós helyein végzett Principessa, Raffica és Avatar legénységével együtt kóstolhatjuk öt tájegység borait, a legnemesebb sonkákat, kézműves sajtokat és ízletes ínyencségeket. Koncertek kísérik a naplementés borozást, és vasárnap koradélután azt is megtudhatjuk, ki a legjobban hajózó borász. A rendezvény a nagyközönség számára is nyitott. A szurkolók és az érdeklődők vasárnap délutánig tarthatnak ízpróbát a Bormólón, kóstolhatnak és vásárolhatnak pinceárakon a borászoktól,  kérdezhetnek a szakértőktől. A nevezett hajók június 29-én, szombaton egy túraversenyen, június 30-án vasárnap egy pályaversenyen vesznek részt, a két futamon elért helyezéseiket együtt értékeli és díjazza a rendezőség. A versenyen való részvétel ugyan szigorú szabályokhoz kötött, melyre a hajók Yardstick redszerben nevezhetnek, a Bormóló nyilvános, melyre a szervezők szeretettel várják a vendégeket.

Forrás: Borászportál

Hírlevél

CITY MAP

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!