Itt vagy: KezdőlapAktuálisEss át a pult másik oldalára!

Ess át a pult másik oldalára!

Nehéz lehet olyan vendéglátóst találni, aki ne hallott volna már a Baar-Pult Party bulikról. Keresztes Jánost, a partisorozat alapítóját arról kérdeztük, honnan jött eredetileg az ötlet, hogyan vált intézménnyé a Baar-Pult Party, és hová fejlődik a 2013-as évben?

– Azt mind tudjuk, hogy a Baar-Pult Party egy vendéglátósoknak szóló rendezvénysorozat, de a háttere is érdekelne. Hogy jutott mindez eszetekbe, és mióta szervezitek a partikat?

Nekem is hihetetlen, de idén szeptemberben már tízévesek leszünk. Valamikor a kétezres évek elején kezdtem belelátni a vendéglátás nem feltétlen sötét bugyraiba. Az akkori társaimmal közösen ötlöttük ki, hogy kellene egy olyan rendezvény, ahol a vendéglátósok végre kiszabadulnak a pult fogságából, és kiereszthetik a fáradt gőzt.

– Hát igen, ez tényleg bevált: ha jól tudom, elég sokan látogatják a Partit.

Mostanában úgy nyolc-kilencszázan jönnek el egy bulira, bár ez a helyszíntől és az évszaktól is függ.

– Apropó helyszín, hol szoktátok megtartani a rendezvényeiteket? A „West Balkán” törvény óta elég kevés hely tud ennyi embert befogadni.

Tényleg nincs könnyű dolgunk, mert a mai gazdasági helyzetben csak a legjobbak tudnak nyereségesen működni, talpon maradni, és ilyen helyekből sajnos nincs túl sok – főleg olyan, ahová ennyi ember befér. Folyamatosan figyeljük a piacot, és ha nyílik egy új hely, vagy egy régi újra kinyit, azonnal megkeressük őket. Ez azért is jó, mert a mi vendégkörünk sokszor szombat-vasárnap is dolgozik, így viszont megismerhetik a gyakran csak hétvégén nyitva tartó klubokat, és egyből hírüket is viszik Budapest-szerte.

– Logikusnak tűnik, hogy a vendéglátósok nem hétvégén buliznak – de ha nem hétvégén, akkor mikor?

Egészen mostanáig minden hónap utolsó hétfőjén tartottunk egy hatalmas partit, de ezt most februártól kicsit átszerveztük. Eddig minden Baar-Pult Card-dal rendelkező vendéglátós ingyen látogathatta a rendezvényeinket, és magával hozhatott plusz egy vendéget. Ennek aztán az lett a következménye, hogy az eredeti ötlettől eltérően már nem csak vendéglátósok járnak a bulikba. Ám idén, 2013-ban visszatérünk gyökereinkhez, és minden hónap második hétfőjén tartunk egy „kisebb, családiasabb” partit, ahová kizárólag a klubtagjainkat, azaz a Baar-Pult Card tulajdonosokat engedjük be. Emellett persze megtartjuk a szokásos hó végi, nyitottabb megabulikat is.

– Januárban volt egy Flair Mixer versenyetek. Terveztek még idén valami hasonlót?

Igen, az év első partiján egy remek flair versenyt rendeztünk a Finlandia és a StrongBow támogatásával. Tervezzük a folytatását; a részletekről egyelőre csak annyit, hogy idén szeretnénk még két válogató versenyt és év végén egy döntőt összehozni. Ezenkívül nyáron – immár hetedik alkalommal – újra megrendezzük az Országos Vendéglátós Ámokfutást, novemberben pedig ismét a Baar-Pult Party ad helyet a Finlandia Vodka Cup-nak, aminek győztese Finnországban fog megmérkőzni a világ legjobb mixereivel.

– És ha már buliról beszélünk: milyen Baar-Pult Parti zenei világa?

Évek óta két rezidens dj-vel dolgozunk, a warm up-okat éjjel egyig Dj Chucky játssza, utána Szecsi Attila pörgeti a lemezeket és az embereket. Mindketten elektronikus zenét játszanak, ami talán a house műfajhoz áll a legközelebb. De játszott már nálunk Nick Waren, Jody Wisternoff, vagy legutóbb például Dave Seaman és Koen Groeneveld.

– Ha valaki most szeretne Baar-Pult Card tulajdonos lenni, hogyan tud csatlakozni hozzátok?

A honlapunkon lehet kártyát igényelni. Ilyenkor ellenőrizzük, hogy a megadott adatok alapján tényleg a vendéglátásban dolgozik-e az illető, és kap egy válasz e-mailt, amiben tájékoztatjuk, hol és miképp tudja megcsináltatni a kártyát. Aki nem vendéglátós, annak sajnos nem fogadjuk el a regisztrációját. A kártya egyébként nemcsak a Baar-Pult Party látogatására jogosít, hanem egyéb kedvezményeket is igénybe lehet vele venni; például a Baar-Pult Flottába való belépést, ami nagyon kedvezményes telefonálást jelent, de van nyelviskola, szolárium, fitnesz stúdió is, ahol a tagjaink jelentős kedvezményeket kapnak. Szóval, amit elmulat az ember a buliban, azt visszakaphatja másutt – szerintem ez nem is rossz ajánlat.

Hírlevél

CITY MAP

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!