Itt vagy: KezdőlapAktuálisA Roca lett a világ legjobb étterme

A Roca lett a világ legjobb étterme

Az idén a Roca fivérek által vezetett gironai, három Michelin-csillagos El Celler De Can Roca lett a világ legjobb étterme. 2011-ben és 2012-ben is a Roca volt a második a The World's 50 Best Restaurants reprezentatív listáján a koppenhágai Noma étterem után. 2013-ban a Noma a második helyre került, és a modenai Osteria Francescana végzett harmadikként. 

A legjobb 50-be a legtöbb étterem (6) az USA-ból és Franciaországból jutott, ám ez nem vigasz a galloknak, hiszen közülük a legjobb 16. lett, míg „csak” 5 spanyolból 3 az első tízbe került. A legjobb 10-be került egy német és egy osztrák étterem – ami korábban soha nem fordult még elő – komoly amerikai „neveket” szorítottak ki az elit elitjéből. A másik, bár a gasztronómiai globalizáció irányait figyelembe véve ez talán nem is olyan óriási meglepetés, Dél- és Közép-Amerika remek szereplése: 2-2 étterem Brazíliából, Mexikóból és Peruból jutott a Top 50-be, méghozzá úgy, hogy a Sao Paulói D.O.M. a 6., a limai Astrid Y Gaston pedig a 14. helyről tekint vissza a vetélytársakra.

Hírlevél

CITY MAP

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!