Itt vagy: KezdőlapAktuálisUtcaételek fesztiválja ismét a csarnokban

Utcaételek fesztiválja ismét a csarnokban

Tucatnyi új résztvevő, még meg sem nyitott helyek debütálása, újdonságokkal visszatérő korábbi kedvencek, bloggerek és írók főzése - május 10-12. között a legmenőbb gasztrohelyek újra együtt a tavaszi Street Food Show-n, a Hold utcai piacon. A belépés mindemellett ingyenes.

Város, forgalom, munka: energiát kell tankolni belátható időn belül. Ó, útközben-evészet! Rohanás, kulturálatlan evés! Mikor az egész metrókocsi fokhagymától bűzlik, mert rajtunk kívül még két másik is gyrost eszik. A vicces persze az, hogy épp a gyrost szinte lehetetlen útközben enni. Aki próbálta már menés közben, tudja, miről beszélünk. A zebra egyik oldalán kiesik a hagyma, a másikon a saláta, a megállóban a hús...

A jó kis street food: időt, leülést igényel, legalább 5 percre, 10-re, 20-ra, félórára. A Street Food Show-n senkit sem hajt a tatát, senki sem nézi, ha kiesik ez vagy az, márpedig lesz, mi kieshet, mert becuccol a központba az eddig csak büfékocsiból kínáló kult-hamburgeres, egy másik itt bont először sátrat, megmutatva, hogy van még potenciál a műfajban.  Nem kell nyakunkba venni a várost, és hetekig egyeztetni az étterem-foglalást, mert a jeruzsálemi maceszlapon tálalt zsidótojástól a málnás vagy éppen csokis sörökön a Marmorstein pékség kacér pékáruin és egyedi szendvicsein át az igazi cannolliig mindent egy helyen kóstolhatunk, ha kellőképpen ki vagyunk éhezve a minőségi utcai ételekre.

A Budaörsi Halpiac és Dokk Büfé a rendezvényt megelőző két nap halárveréseinek legjobbjaival jön, grillez, csigázik és osztrigázik, lesz, ki malackodjon, közben borozhatunk, és ha a sok csábítástól kajakómába esnénk, a város legjobb baristái választják ki számunkra az alkalomhoz és a hangulatunkhoz leginkább illő kávékülönlegességet. Ráadásul most egy másik piac is vendégszerepel a patinás piacon: a vasárnapi őstermelői jóságokat felhalmozó Szimpla Piac is csatlakozik a hedonista hétvégéhez, zenével, gulyással, multikultival.

 

Résztvevők: Szimplakerti Háztáji Piac - Szimplavé - Szimpla Kert, Da Mario, Íz-lelő (Pali bácsi finomságai Szentkirályról), SonkaArcok bárkonyha, Bodega, Gyradiko, Marmorstein Pékség, Funky Pho, Zing Burger, Macesz Huszár, Budaörsi Halpiac - The Fishmonger és Dokk büfé, Kandalló Kézműves Pub, Innio, Tamp & Pull Espresso Bar

 

Programok: három tematikára épülnek a programok a főzőállásnál. Éttermek és bloggerek mellé ezúttal haspók írók is betársulnak.

 

Élharcosok

május10. péntek 12.00-15.00

Bors, Desszert Neked, Pig 37

 

Irodalmi főztök
május 11. szombat 12.00-15.00

Cserna-Szabó András, Bächer Iván, Nyáry Krisztián

 

Blogevő

május 12. vasárnap 12.00-15.00

Limara pékség/ Libor Mária, Vegasztrománia/Bede Anna, Flat-Cat/ Herczeg Gabriella

 

Fotó: Wunderlich Júlia

Bővebben: www.diningguide.hu

 

Hírlevél

CITY MAP

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!