Itt vagy: KezdőlapAktuálisCsaládbarát részleggel bővül a celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdő

Családbarát részleggel bővül a celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdő

Családbarát létesítményekkel bővítik a celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdőt, a több mint 738 millió forint értékű új részleg alapkövét kedden rakták le a kemenesaljai városban, a beruházás összegéből 221,6 millió forintot európai uniós pályázat biztosított.

vulkán fürdő

A fejlesztésnek köszönhetően az élményfürdő új szaunavilággal, gyermekmedencével, sószobával és sómedencével, egy háromszintű, a fedett medencetérbe érkező csúszdrendszerrel, valamint újabb pihenőterekkel és egy nyári bejárattal is bővül.

Megújulnak az öltözők, a büfé és a szabadtéri gyógymedencét körülvevő terület is, a fejlesztés emellett tartalmazza a fűtés korszerűsítését, lehetővé teszi megújuló energiák, napelemek felhasználását is.

A celldömöki Vulkán fürdőt még az első Széchenyi-program támogatásával kezdték építeni, az önkormányzat is jelentős saját erőt vállalt, hitel formájában, befejezéséhez pedig a későbbi szocialista kormányzat is támogatást nyújtott.

Az osztrák tulajdonban lévő JUFA Ungarn Kft. 2011 decemberében jelentette be, hogy 1,5 milliárd forint értékű beruházással négycsillagos szállodát és kempinget építtet a fürdő területén, ennek építése már folyamatban van.

A mostani fürdőbővítési projekt gazdája szintén a JUFA Ungarn Kft., az új létesítmények alapkövét is Rudolf Wiedner, a cég ügyvezető igazgatója, valamint Fehér László Celldömölk polgármestere és Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke rakta le.

Hírlevél

CITY MAP

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!