Itt vagy: KezdőlapAktuálisKözös marketingtervet írtak alá a visegrádi országok

Közös marketingtervet írtak alá a visegrádi országok

visegrádi országokA visegrádi országok wroclawi turisztikai csúcstalálkozóján az aktuális kérdésekről egyeztettek a tagországok turisztikai vezetői, és aláírták a turisztikai marketingszervezetek idei közös marketingtervét - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a március 20-21-én Lengyelországban tartott rendezvényről az MTI-t.

A tárca közleménye ismerteti: Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország 2003 óta működik együtt annak érdekében, hogy növelje a távoli országokból érkező vendégek számát. 

A tagországok egyetlen turisztikai célpontként népszerűsítik a közép-európai régiót, kommunikálva az egyes országok egyediségét is. A partnerországok turisztikai szervezeteinek képviselői évente tartott találkozóikon állapodnak meg a közös marketingstratégiáról.

Az idei találkozó napirendjén szerepelt egyebek mellett a turizmus helye az Európai Unió 2014-2020 közötti időszakra szóló költségvetési tervében, illetve az utazási irodák ügyfeleinek jogszabályi védelme a gyakorlatban.

Magyar részről a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikáért felelős helyettes államtitkára, Horváth Viktória tájékoztatást adott a magyarországi vendégforgalom tavalyi eredményeiről, illetve a belföldi turizmus ösztönzését szolgáló SZÉP Kártya bevezetésének tapasztalatairól.

Az ülésen elhangzottak szerint a többi tagállamban az utóbbi években csökkent a belföldi turisztikai forgalom, ezért a partnerek felkérték a helyettes államtitkárt, hogy ossza meg a SZÉP Kártya rendszer mint jó gyakorlat tapasztalatait - emelte ki a minisztérium a közleményben.

A helyettes államtitkár az ülésen elmondta, hogy folyamatban van a 2014-2020-as időszak fejlesztéseit megalapozó programok tervezése, és ismertette ezek fő irányelveit. Kifejtette azt is, hogy Magyarország támogatja a szervezett utazási formákról szóló uniós irányelv felülvizsgálatát, mivel ezt az utazási piac utóbbi időszakban tapasztalt változásai indokolják.

A tanácskozáson a tagországok jegyzőkönyvben rögzítették a közös turisztikai tevékenységére vonatkozó irányelveket - közölte az NGM.

Hírlevél

CITY MAP

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!