Itt vagy: KezdőlapAktuálisMegtartotta Michelin-csillagát a Costes és az Onyx

Megtartotta Michelin-csillagát a Costes és az Onyx

Ismét kiérdemelte a Michelin egycsillagos minősítését a budapesti Costes és Onyx étterem; a világ legelismertebb gasztrokalauza a múlt héten jelentette meg 2013-as európai kötetét. A Main Cities of Europe 2013 (Európa főbb városai) című kiadvány inspektorai Magyarországról Budapest éttermeit vizsgálták; a magyar fővárosból ezúttal nem nyerte el új vendéglátóhely a Michelin-csillagot - értesült a vilagevo.blog.hu.

costes

fotó: Costes

A Ráday utcai Costes 2010-ben, míg a Vörösmarty téri Onyx 2011-ben érdemelte ki első ízben a rangos elismerést.

Nem változott a Bib Gourmand, azaz a kiváló ár-érték arány minősítéssel rendelkező budapesti éttermek listája sem: azon ismét az Arcade Bisztró, a Bock Bisztró, a Csalogány 26 és a Vár: a Speiz kapott helyet.

Európában nyolc étterem nyerte el frissen a kétcsillagos besorolást: a Geranium (Koppenhága, Dánia), a Tim Raue (Berlin, Németország), a Sülberg - Seven Seas (Hamburg, Németország), a Villa Merton (Frankfurt am Main, Németország), a samhoud places (Amszterdam, Hollandia), az Aan de Poel (Amszterdam, Hollandia), az Enoteca (Barcelona, Spanyolország), a Moments (Barcelona, Spanyolország) és a Sketch (London, Nagy-Britannia).

A Michelin 2013-as európai kalauza húsz ország negyvennégy városának több mint 3700 éttermét és hoteljét minősíti és ajánlja.

Hírlevél

CITY MAP

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!