Itt vagy: KezdőlapAktuálisSikeres volt az első KávéBár Bazár

Sikeres volt az első KávéBár Bazár

Már messziről érződött az igazi olasz főzött kávék aromája a Corinthia Budapest Royal előterében: mind szombaton, mind vasárnap számos szakmai és amatőr érdeklődő kereste fel a kávé és a párlatok világának újdonságait bemutató rendezvényt.

kávészem

Amint Szuna Noémi, a szervezőbizottság vezetője elmondta, az idei trendek között kiemelkedő az alternatív kávéfőzés prezentálása, a régi és új kávés technológiák bemutatása, valamint a minőségi párlatok, pálinkák és más és tömény szeszek iránti érdeklődés növekedése. Az eseményen megismerkedhettünk a pörkölés tudományával, a török kávékészítés hagyományaival, valamint azokkal a módszerekkel, hogyan lehet otthon – másként – kávét készíteni.

A rumoktól a ginekig, a cognac-októl a hűs frizzantéig és az eperborig számos patinás, és legalább annyi újféle ital keltette fel a látogatók érdeklődését. Édes és sós csemegékben sem volt hiány: a vendéglátás számára készült praktikus, az étterembe, kávézóba mélyhűtve érkező kész vagy félkész süteményektől a frappékig és a jeges kávékig, a fűszeres panírban, olaj nélkül sütött csirkeszárnyakig és a Delizia ínyencségeiig ugyancsak széles volt a kínálat. Talán soha ennyiféle, sokoldalúan felhasználható szirupot nem vonultatott fel a Monin, mint most.

Az eseményen került sor az Országos Barista Bajnokságra, valamint a Magyar Koktél és Flair Bajnokságra is.

Hírlevél

CITY MAP

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!