Itt vagy: KezdőlapAktuálisA többnapos turizmusra épít Makó

A többnapos turizmusra épít Makó

Több mint 200 ezer vendégre számít 2013-ban a 470 millió forintos költségvetésből gazdálkodó makói Hagymatikum fürdőkomplexum - mondta a fürdő igazgatója múlt heti sajtótájékoztatón Makón. Nagy Nándor elmondta: a tavalyi évből kiindulva tervezték meg az ideit, s szeretnék meghaladni a 200 ezres vendégszámot a fürdőben, illetve a 80 ezres kezelésszámot a gyógyászatban.

makói hagymatikum

Az önkormányzat ebben az évben 170 millióval támogatja a fürdő működését, saját bevételként pedig 300 millió forintra számítanak. Ennek elérését többnapos szolgáltatáscsomagokkal is támogatni fogják. Ebben építenek a település és a kistérség szállásadóira is. Egy prémium csomag keretében élménygaranciát is nyújtanak, azaz amennyiben a fürdőlátogatás minősége nem felel meg a vendégnek, garantálják a prémium szolgáltatás költségének visszafizetését.    

Nagy Nándor hangsúlyozta, továbbra is fontos feladat a vendégkör bővítése. A hármas határ közelségét kihasználva számítanak a román és a szerb vendégekre is. A helyi vállalkozásokkal összefogva pedig olyan szolgáltatáscsomagok kialakítására törekszenek, hogy messzebbről is Makóra csábítsák a látogatókat. A Maros-part, a kalandpark, az egyedülálló látványosságot nyújtó - most épülő - lombkoronasétány és Makovecz Imre egyedi hangulatú épületei tartalmas kikapcsolódást kínálnak a vendégeknek - sorolta.    

A tavaly januárban átadott, Makovecz Imre tervezte Hagymatikum a 2011 szeptemberében elhunyt Kossuth-díjas művész egyik utolsó és legnagyobb munkája. Az előkészületi munkálatokkal együtt mintegy 4 milliárd forintos fürdőberuházáshoz a makói önkormányzat több mint másfél milliárd forintot nyert a Dél-Alföldi Regionális Operatív Program pályázatán. A 12 ezer négyzetméter alapterületű, 800 négyzetméteres vízfelületű Hagymatikumban működik az ország egyik legnagyobb szaunarészlege is.

Hírlevél

CITY MAP

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!