Itt vagy: KezdőlapAktuálisÚj épületrésszel bővül a budapesti Rudas Gyógyfürdő

Új épületrésszel bővül a budapesti Rudas Gyógyfürdő

Felújítják a budapesti Rudas Gyógyfürdő használaton kívüli, déli épületrészét, amellyel bővülne a fürdő területe. A tervek szerint a beruházás 2014 őszére elkészül. Az állami tulajdonban lévő műemlék ingatlant, ahol korábban palackozóüzem működött, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. vagyonkezelésébe adja.

Rudas Gyógyfürdő

fotó: We Love Budapest

Az erről szóló szerződést csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztató keretében írta alá Marjay Gyula, az MNV ingó- és ingatlanvagyonért felelős főigazgatója és Szőke László, a BGYH vezérigazgatója.

A fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő BGYH az ingatlanrészt a Rudas Gyógyfürdőhöz kapcsolva kívánja hasznosítani. Szőke László elmondta: medencékkel, szaunákkal, masszázshelyiségekkel, napozóterasszal és vendéglátóhellyel bővülne a fürdő, amelyet egyébként félmilliárd forintból tavaly októberre újítottak fel.

A most tervezett egymilliárd forintos beruházás felét saját költségvetéséből tudná finanszírozni a cég, amely a vezérigazgató tájékoztatása szerint állami segítséget is vár a munkához.

Szőke László elmondta: a budapesti fürdők általában 30-40 százalékos kihasználtsággal működnek, a Rudas kihasználtsága azonban a 2011-es adatok szerint már a felújítás előtt is 68-69 százalékos volt, azóta pedig 70 százalék felett van. Ezért életképes és elég gyorsan megtérülő lehet egy ilyen beruházás.

Az MNV kiemelt figyelmet fordít az épített örökség védelmére. Arra törekszik, hogy az ingatlanokat olyanoknak adja át, akik azokat meg tudják óvni, és a lehető legjobban tudják hasznosítani - mondta Marjay Gyula. Az MNV főigazgatója szerint a határozatlan időre szóló vagyonkezelési szerződés megnyugtatóan rendezi a Rudas Gyógyfürdő épületegyüttesének helyzetét.

Hírlevél

CITY MAP

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!