Itt vagy: KezdőlapAktuálisKépzési központot létesít Budapesten a Wizz Air

Képzési központot létesít Budapesten a Wizz Air

A Wizz Air új személyzeti képzési központot létesít Budapesten 2013 márciusában a Liszt Ferenc-repülőtéren - közölte a társaság. Tájékoztatásuk szerint a képzési központban kap helyet egyebek mellett egy Airbus A320 repülőgép-szimulátor és egy tűzoltás gyakorlására kialakított létesítmény is.

wizz air

A Wizz Air a képzési központ folyamatos fejlesztésére, működtetésére 4 milliárd forintot költ tíz év alatt, amely új munkahelyeket teremt majd Budapesten a légiközlekedés és a turizmus területén.

A legkorszerűbb eszközökkel felszerelt központ lehetővé teszi majd, hogy a Wizz Air alkalmazottainak 90 százalékát Budapesten képezzék ki közölte a társaság. A képzési központ létrehozásában a Wizz Air partnere az amszterdami székhelyű, repülés szimulációval és képzéssel foglalkozó FSC (Flight Simulation Company).

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a közleményben kiemelte, hogy ezen a nyáron 500 pilótájuk és 1000 légiutas-kísérőjük vesz részt a képzésen, a folyamatos terjeszkedésnek köszönhetően ez a szám 5-6 éven belül megduplázódhat.

Korábban a képzéseket a Wizz Air nem tudta Magyarországon megtartani, mivel csak Nyugat-Európában álltak rendelkezésre a megfelelő létesítmények. A Wizz Air elkötelezett amellett, hogy Magyarország központi szerepet játsszon a növekedésében - hangsúlyozta Váradi József a közleményben.

Bob van Balen, az FSC ügyvezető igazgatója a közleményében méltatta, hogy Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársaságával működhetnek együtt.

A Wizz Air Kelet-Közép-Európa legnagyobb diszkont légitársasága 39 darab A320 Airbusból álló flottát üzemeltet 16 állomásról, több mint 250 útvonalon, 29 országba. A Wizz Airnél 1500 szakember biztosítja a szolgáltatást.

A diszkont légitársaság 2012-ben 12 millió utast szállított, 2013-ban több mint 13,5 millió utassal számol.

Hírlevél

CITY MAP

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!