Itt vagy: KezdőlapAktuálisBővült az idegenforgalom Békés megyében tavaly

Bővült az idegenforgalom Békés megyében tavaly

Tíz százalékkal több vendég látogatott Békés megyébe 2012 első kilenc hónapjában, mint az előző év hasonló időszakában - tájékoztatta a Békés Megyei Tourinform Iroda vezetője az MTI-t. Glózik Klára elmondta: a vendégéjszakák száma 12 százalékkal bővült, 117 ezer vendég összesen 378 ezer vendégéjszakát töltött el ebben az időszakban a megye szálláshelyein.

Az irodavezető megjegyezte: a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a múlt év első kilenc hónapjában Békés megye idegenforgalmában Gyula teljesítménye a korábbiaknál is meghatározóbb volt, a fürdővárosban szállt meg a megye vendégeinek ötven százaléka, és a turisták száma 37 százalékkal bővült.

Az idegenforgalmi ágazat növekedése a minőségi szálláshely- kapacitások bővülésével, a gyógyfürdők és a gyógyászati szolgáltatások fejlesztésével, a hagyományos országos fesztiválok népszerűségével és újabb turisztikai attrakciókkal hozhatóak összefüggésbe - jegyezte meg Glózik Klára.

Kiemelte: az elmúlt két-három évben a Békés Megyei Önkormányzat és a megye idegenforgalomban érdekelt városai, valamint a helyi Tourinform irodák jelentős összeget fordítottak országos és külföldi marketingre, ez szintén hozzájárult a megyei turisztikai ágazat teljesítményének bővüléséhez.

 

Hírlevél

CITY MAP

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!